keskiviikko 30. tammikuuta 2013

uusia julkaisuja!

Vuodelle 2013 on luvassa jo monta kauan odotettua julkaisua. Yksi mainitsemisenarvoisista levyistä jo julkaistuista levyistä on veteraaniyhtye Yo La Tengon loistava Fade, jonka ehkä arvostelen vielä.  Toinen kaikin puolin hyvä pop-yhtye, Vampire Weekend julkaisee uuden, kolmannen levynsä 7. toukokuuta Yhdysvalloissa ja päivää aikaisemmin Iso-Britanniassa. Laulaja Ezra Koenigin mukaan uudella levyllä kuullaan enemmän pianoa, urkuja ja akustisia kitaroita – mikä ainakin kuulostaa selvältä etääntymiseltä bändin afrikkavaikutteisesta soundista. Alla yhtye esittää uuden kappaleen, nimeltä Unbelievers, viime marraskuulta. Näyttää siltä, että Vampire Weekendin tapauksessa, akustinen kitara ei tarkoita lässyjä singer-songwriter-balladeja.




Uusi levy on luvassa toiselta New York Cityn taitelijapoikayhtyeeltä, The Strokesilta. Vuonna 2011 tehnyt, 2000-luvun rockmusiikin kannalta suht tärkeä yhtye, julkasiee uuden albumin maaliskuun 26. päivä.

Tulevista julkaisuista suurin, kaunein ja ehdottomasti odotetuin on My Bloody Valentinen uusi albumi, jota on vartottu sitten vuoden 1991 klassikon, Lovelessin. Yhtyeen primus motor, Kevin Shields, ilmoitti jo joulun alla, että uusi levy on jo masteroitu, mutta sunnuntaisella keikallaan Shields sanoi levyn tulossa "kahden tai kolmen" päivän päästä. Ehkä ilmoitus oli pikemminkin jonkin sortin läppä, sillä tuosta sunnuntaista on kulunut jo neljä kokonaista vuorokautta. Yhtye soitti sunnuntaina myös uutta materiaalia, josta raakatallenne löytyy alta.



 Uuden levyn myötä esitän vienona toiveenani, että yhtye nähdään tulevan vuoden aikana myös Suomessa. Matkustaisin jopa Seinäjoelle Provinssirockiin sen nähdäkseni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti